Katselet mobiililaitteille optimoitua versiota, mutta et näytä käyttävän mobiililaitetta. Klikkaa tästä jos haluat siirtyä normaalille sivustolle.

Palvelut


Resepti- ja itsehoitolääkkeet

Apteekissamme on laaja resepti- ja itsehoitolääkevalikoima kahdessa eri toimipisteessä, pääapteekissa Kalajoen Himangalla ja sivuapteekissa Kokkolan Lohtajalla.


Eläinlääkkeet

Eläinlääkevalikoimamme on paikallisiin tarpeisiin sovitettu, sisältäen lääkkeitä sekä koti-, että tuotantoeläimille. Jos haluamaasi valmistetta ei löydy valikoimastamme, se saadaan tilattua useimmiten seuraavaksi arkipäiväksi.


Reseptien uusiminen

Reseptit toimitetaan apteekista terveyskeskukseen uusittavaksi normaalista kaksi kertaa päivässä. Yleensä uusitut reseptit saa noutaa apteekista seuraavana arkipäivänä iltapäivällä. Uusiminen on maksutonta.


Lääkevalmistus

Apteekissamme valmistetaan omavalmistettamme Hautalan salvaa. Asiakkaiden reseptien mukaiset ex-tempore lääkkeet ja varastovalmisteet teetämme sopimusvalmistuksena muualla.Interaktioiden eli lääkkeiden yhteisvaikutusten tarkastaminen

Tarkistamme reseptilääkkeiden yhteisvaikutukset reseptien kirjausvaiheessa. Apteekissamme henkilökunnan tukena on käytössä yhteisvaikutusohjelma, joka auttaa löytämään mahdolliset lääkkeiden haitalliset yhteisvaikutukset. Ohjelma vertaa reseptilääkkeesi yhteensopivuuden viimeisten 13 kuukauden aikana apteekistamme ostamiisi reseptilääkkeisiin.Annosjakelu (toistaiseksi vain Lohtajan sivuapteekissa)

Koneellisessa annosjakelussa asiakkaan lääkkeet on jaettu valmiisiin 1-2 viikon annoksiin. Näin lääkkeiden ottaminen ja oikea annostus on helpompi muistaa. Kysy palvelusta ja hinnoittelusta tarkemmin henkilökunnaltamme.Suuret lääkekustannukset ja lisäkorvaus

Potilaan maksamilla lääkekustannuksilla on kalenterivuosittainen yläraja ns. ”kattosumma”. Voimassa olevan kattosumman voit tarkistaa apteekista tai Kelalta. Kela lähettää tiedon kattosumman ylittymisestä asiakkaalle. Loppuvuoden ajan lisäkorvauksen saa suoraan apteekistamme. Asiakas maksaa apteekkiin vain lääkekohtaisen 1,50 € omavastuuosuuden. Kelan lähettämä ilmoitus tulee ottaa mukaan.


Suoraveloitus

Suoraveloitus on vaivaton tapa hoitaa toistuvia laskuja, kuten kuukausittaisia lääkelaskuja. Sinun ei tarvitse käsitellä maksulomakkeita eikä huolehtia eräpäivistä. Soveltuu hyvin esimerkiksi kotihoidon asiakkaille.


Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet ja tarpeettomat lääkkeet voi tuoda apteekkiin hävitettäväksi.
Elohopeakuumemittarit, jodia sisältävät valmisteet (Jodix®, Betadine®) tulee palauttaa erillään muista lääkejätteistä.


Opetusapteekki

Apteekkimme toimii farmasian opiskelijoiden opetusapteekkina. Koulutamme farmasian oppilaita apteekin käytännön työtehtävissä valvonnan alaisena. Oppilasaika on osa farmasian koulutusta.

 


Himangan Apteekki, Kannuskyläntie 7, 68100 HIMANKA, Puh. 06 875014

  näytä normaaliversio » Ylös